• Advertentie

Reeksen Humax 5100c (radio)

Vragen, opmerkingen en alles wat niet in 1 van de bovenstaande Forums past.

Moderators: engel, harmony895

Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 18:24

Hallo,

Ik heb reeksen gemaakt voor de zenders voor mijn radio.
Het werkt goed op zich maar als ik langer naar een zender geluisterd heb en naar een andere zender ga.
Moet ik 2x deze zender indrukken, de eerste keer blijft hij op de oude zender staan
Het lijkt wel of de Humax dan alleen de laatste 2 cijfers van de nieuwe radio zender ontvangt.
Als ik daarna weer redelijk vlug naar een andere zender ga gaat het prima.

Op zich geen groot probleem maar wie weet kan het anders ?
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Ma 30 Dec 2013 18:33

Jos
Doe even een update, ik heb de repeater hoger gezet hij stond op 1 en nu op 3.
Apparaten
Apparaat instellingen wijzigen
Herhaling van apparaat opdrachten.
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 19:25

Hoi Leo,

Als eerst weer dank voor je super snelle reactie!

Helaas heeft het niet geholpen :cry:

is er nog een andere mogelijkheid ?
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Ma 30 Dec 2013 20:06

Ik weet dat de Humax een zwak IR oogje heeft, dus met overschakelen naar een andere zender goet richten op de Humax.

Nog iets je hebt keurig de HDMI schakelaar toegevoegd, maar waarom heb je hem niet benoemt in de activiteit ??? Dus aangeven welke input de switch moet schakelen.
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 20:27

Hoi Leo,

De Humax ontvangt de opdracht wel goed volgens mij.
Dit omdat ik hem zie schakelen maar niet volledig dus.
Ik het display van de Humax zie ik dat hij bezig is maar alleen zie ik de laatste 2 nummers van de zender in beeld komen.
Bv: ik luister naar Sky radio (757) en wil naar radio 538 (756) als ik dan de reeks radio 538 druk geeft de humax aan -56.
Vervolgens schakelt hij dus niet en blijft op de oude zender staan.
Geef ik daar na nog een keer de een zender opdracht gaat het goed.
Dit gebeurt alleen naar langer luisteren.

Ik kon het niet laten om de HDMI schakelaar er alvast in te zetten :oops:
Maar heb hem helaas nog niet binnen :wink:
Zo dra ik hem binnen heb ga ik hem verder ingeven.
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Ma 30 Dec 2013 21:36

Het goed schakelen van een Reeks kan ik wel verhelpen, maar dan komen er steeds secondes tussen de opdrachten. De IR van de cijfers moet langer worden en dat kan ik niet. Bel naar de helpdesk Zie: viewtopic.php?f=60&t=580
en zeg dat ze de IR codes van de cijfers, een langere tijd moeten geven.
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 21:41

Hoi Leo,

Bedankt !
Ik ga morgen even bellen en laat je de uitslag hier van weten.

Moet ik ook aangeven hoeveel langer dit moet zijn ?

Echt super om iemand te kennen die er zo veel verstand van heeft.

Nogmaals bedankt.
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 21:45

Als ik dit laat veranderen worden er dan ook andere dingen trager ?
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Ma 30 Dec 2013 22:07

Ze zetten er een amdere IR taal in en die moet jij dan uitproberen.
Ze geven je een mail hierover.

[ Dit bericht is via een Mobile Device geschreven ] Afbeelding
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Ma 30 Dec 2013 22:27

Hoi Leo,

Kan dit ook positief werken op de snelheid tussen het schakelen van de activiteit radio en Tv.

Of haal ik nu als boer dingen door elkaar heen ? :oops:
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Ma 30 Dec 2013 22:41

Nee dat helpt daar niet voor.
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Di 31 Dec 2013 12:41

Hallo Leo,

Ik heb met de helpdesk gebeld.
Volgens hun zit het probleem in mijn Humax en kunnen zij daar niks aan doen.
Heb jij dit probleem vaker gehoord?

Op zal ik er maar mee leren leven ? :wink:
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor engel » Di 31 Dec 2013 13:56

Nogmaals bellen en vragen naar Level 2, ze maken er zich weer makkelijk van af, omdat ze niet deskundig zijn.
Groetjes

Leo

LAAT IETS VAN JE WETEN ALS ER EEN GOEDE OPLOSSING IS.


VOOR ELK PROBLEEM IS ALTIJD EEN OPLOSSING
Gebruikers-avatar
engel
Forumleider
Forumleider
 
Berichten: 5850
Geregistreerd: Zo 04 Nov 2007 13:11
Woonplaats: Den Haag
Harmony Toestel: Logitech Harmony
200,301,515,885, 895, 600, 650, 700, One, One +, 900, 1100, Touch, Smart, Ultimate en de Ultimate Home (wit), Ellite, Smart Companion.

Samsung LED TV Smart UE40F6670
Humax IRHD 5050c
SONOS Connect
PopcornHour A-300
Squeezebox Radio
JVC Versterker
LG BR speler
JB Media Pro
KAKU schakelaars
Harmony Software in gebruik:: PC Software 7.7
myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Di 31 Dec 2013 15:10

Ik heb nog een keer gebeld.
Maar had het idee dat ze geiriteerd waren! :wink:
En konden zich niet voorstellen dat het hier mee verholpen zou zijn.
Maar sturen het door naar de 2e lijn.
Deze zal weer contact met mij opnemen.

Bedankt en een goed uiteinde.

Groetjes,

Jos
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Re: Reeksen Humax 5100c (radio)

Berichtdoor jos1972 » Do 09 Jan 2014 10:11

Hoi Leo,

Ik heb tot op heden geen reactie van de 2e lijn.
Zal ik even wachten met een mail sturen tot jij reactie hebt van uit USA?
Of staat dit probleem daar los van ?

Bedankt maar weer.

Groetjes Jos

P.s. ooit gaat het helemaal werken :wink:
Gebruikers-avatar
jos1972
Donateur
Donateur
 
Berichten: 236
Geregistreerd: Zo 15 Dec 2013 20:41
Woonplaats: assen
Harmony Toestel: touch + Hub en Smart control
Harmony Software in gebruik:: myharmony.com
Print dit bericht

Volgende

Terug naar Algemeen.

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

  • Advertentie
cron